Lecture

Public Hearing: Cultural and Intellectual History of Asia
Appointment of the head of the Institute for the Cultural and Intellectual History of Asia

Time: February 16, 2015, 9:00
Venue: Austrian Academy of Sciences, Sitzungssaal, 1st floor
Dr. Ignaz Seipel-Platz 2, 1010 Vienna

Schedule

The applicants Vincent Eltschinger, Birgit Kellner and Jowita Kramer give lectures that will be debated in public:

Doz. Dr. Vincent Eltschinger, interim director of the Institute for the Cultural and Intellectual History of Asia, Vienna 9:00-9:30: "(Re)shaping the maṇḍalas"

Prof. Dr. Birgit Kellner, Excellence Cluster "Asien und Europa im globalen Kontext - die Dynamik der Transkulturalität", University Heidelberg 10:30-11:00: "Was spricht gegen die Außenwelt? Zum Idealismusproblem in der buddhistischen Philosophie Indiens"

Priv.-Doz. Dr. Jowita Kramer, Institut für Indologie und Tibetologie, University Munich 12:00-12:30: "Die Werke Sthiramatis im Kontext der Handschriftensammlung des China Tibetology Research Center"

ÖAW